ÇAĞRI MERKEZİ 0850 309 30 57
1000 TL ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 309 30 57
1000 TL ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
Şal Nasıl Bağlanır?

Şal Nasıl Bağlanır?

Tesettür giyimde şalın, gün geçtikçe daha çok kadın tarafından kullanılmaya başlandığı görülmektedir. Şalın özellikle kullanım açısından daha konforlu oluşu, ona yönelimi artırmaktadır. Tesettür giyimde şal, hem günlük kombinlerde hem de özel günlerde abiyeler üzerine kullanılan vazgeçilmez birer parça haline gelmiştir. Peki, şal nasıl bağlanır? Şal bağlamada farklı teknikler var mıdır? Bu soruların cevapları detayları ile yazımızda.

Eşarp bağlama hakkında bilgi almak için Eşarp Nasıl Bağlanır? adlı bir diğer blog yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Şal Bağlama Modelleri

Şal nasıl takılır?” sorusunun cevabı tesettürlü kadınlar tarafından merak edilmektedir. Farklı şal bağlama modelleri, tarz sahibi kadınların şallarını kombinlerine uydurmalarında yardımcı olmaktadır. Son zamanlarda tesettür giyim trendlerine bakıldığında, şal kullanımının arttığı görülmektedir. Bu durumun nedenleri arasında şunları sayabiliriz:

  • Rahat olması
  • Şık olması
  • Çok sayıda farklı renk seçeneği
  • İstenilen şekle rahatça girebilmesi

Tüm bu sebepler şalı, tesettür giyimde favori bir parça haline getirmektedir. Şal bağlama modelleri, birbirinden farklı hazır şal tasarımlarının trend olması ile epey gelişti. Şalınızı kısa sürede, kolayca takabileceğiniz bu teknikler ile kombinlerinizi daha şık ve kusursuz hale getirebilirsiniz. Peki, hazır şal nasıl bağlanır? Sizler için farklı şal yapma modelleri araştırdık.

Günlük Stil

Günlük stil ile şal bağlama tekniği, kolay bağlanan şal modelleri arasındadır. Bu modeli hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Öncelikle şalınızı sol tarafı uzun, sağ tarafı orta uzunlukta kalacak hale getirin. Sonrasında şalın uzun kısmını boynunuzdan dolayarak diğer yana geçirin. Şalın yüzünüzü saran bölümünü içeriye doğru kıvırın. Son olarak uzun kalmış olan sol tarafı tekrar dolayın. Şalın yüz kısmının bol kalmasına dikkat edin. Rahat şal yapma modelleri arasında olan bu stili, şapka ve bere gibi aksesuarlarla da kullanabilirsiniz.

Düğüm Stili

Spor kombinlerinize uyum sağlayacak bir modeldir. Düğüm stili şal nasıl yapılır, anlatalım. Şalın bir tarafını uzun bırakın. Uzun bıraktığınız kısmı içerden geçecek şekilde düğümleyerek boyun kısmını örtün. Son olarak altta kalan diğer kısmı omuzdan atalım. Düğüm stilini, işte bu kadar rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Farklı renklerdeki şallar ile tarzınızı yansıtabilirsiniz.

Sarma Stili

Tesettür şal yapımı seçenekleri arasında olan sarma stili, daima şıklık arayanlar için en doğru seçim olacaktır. Özel günlerde abiye kombinleriniz ile şık bir görünüm oluşturabilirsiniz. İki uçtan aldığınız şalı arka tarafta birleştirin ve iğne ile tutturun. Omuzlardan geçirdikten sonra sol yanını kafanızdan geçirip yine sol tarafa alın. Sağdaki parçayı, soldaki parçanın altında kalacak şekilde iğne ile tutturun. Son olarak önde sağ kısımda kalan parçayı arkaya atın.

Bandana Stili

Avangart tarza sahip kadınların en çok kullandığı stildir ve bu şal başlama modeli giderek popülerleşmektedir. Bu stili uygulayabilmek için size gereken bir şifon ince şal ve üçgen biçimde kullanacağınız kare eşarptır. Şifon şalın iki yanını eşit bırakın. Üzerine üçgen şeklindeki eşarbı yerleştirin. Eşarbın iki ucunu arkadan bağlayın. Arkada kalan bu uçları kafanızın üzerinden geçirerek düğüm atın. Altta kalan şalın bir ucunu düğümle aynı yönde omuzdan atın.

Endonezya Stili

Son dönemde Endonezya stili şal bağlama, ülkemizde de popüler olmuştur. Bu stilde öncelikle şalın üst kısmını 10 cm kadar katlayın. Kıvrılmış taraf dışa bakacak şekilde başınıza örtün. Sağ taraf soldan uzun kalmalıdır. Şalın sağ kısmını boynunuzun arkasından geçirerek ön tarafa alın. Bu kısım kısa tarafın içinden geçmelidir. Sol tarafı genişleterek biraz bollaştırın. Bu stilde iğne kullanmanıza gerek yoktur.

Şal Bağlama Teknikleri

Şal bağlama teknikleri, farklı yüz şekline sahip kadınlara göre değişiklik göstermektedir. Öyleyse, yüz şekline göre şal nasıl bağlanır? Gelin birlikte inceleyelim.

Oval Yüz için Şal Bağlama Tekniği

Sade şal yapımı modelleri, oval yüzler için daha uygundur. Şalı bağlarken boyun kısmınızı gevşek bırakarak yüz hatlarınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Oval yüze sahip olanlar, penye şal tercih edebilirler. “Penye şal nasıl bağlanır?” sorusuna en uygun cevap günlük stil olacaktır.

Üçgen Yüz İçin Şal Bağlama Tekniği

Şalınızı bağlarken üçgen şekli vermeli ve iğneyi çenenizin ortasından tutturmalısınız. Böylece yüz daha orantılı görünecektir.

Dikdörtgen ve Kare Yüzler İçin Şal Bağlama Tekniği

Bu yüz tipine sahip kişilerin mutlaka bone kullanması gerekir. Şalın altından görünen bone yüzün alanını daraltı. Böylece yüz daha oval görünür. Ayrıca sıkı bağlama modelleri de tavsiye edilir.

Sıkça Sorulan Sorular

1- Bone şeklinde şal nasıl bağlanır?

Hazır bone şal takmadan önce saçınızı arkadan sıkıca toplayın. Sonrasında şala bağlı olan boneyi kafanızın arkasından geçirin ve topuzunun alt tarafından bağlayın. Şal önünüze düşecektir.

2-  Penye şal nedir?