ÇAĞRI MERKEZİ 0850 309 30 57
1000 TL ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 309 30 57
1000 TL ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
Kaymayan Başörtü Çeşitleri

Kaymayan Başörtü Çeşitleri

Eşarp ve şallar, birçok farklı renk, desen ve kumaş seçeneğine sahip olan tesettür giyim ürünleri arasında yer alır. Bu ürünlerin üretiminde kullanılan kumaşların çeşitliliği oldukça fazladır ve her kumaş farklı özellikler taşır. Bazı kumaşlar parlak görünümleriyle beğeni toplamasına rağmen, sabit duramayıp sürekli kaymaları onları işlevsellikten uzak kılar. Eşarpların kayması hem istenmeyen bir görüntüye sebep olarak kombinlerin şıklığına gölge düşürebilir hem de saçların görünmesine neden olarak tesettüre aykırı düşmeye yol açabilir. Bu nedenle çoğu kadın kaymayan başörtü çeşitleri arasından tercih yapar.

Tesettüre yeni giren kadınlar ilk etapta eşarp ve şalları kumanda etmekte zorlanabilir. Kaymayan başörtü çeşitleri, kurtarıcı ve pratik parçalardır. Yüzün şeklini kolayca alır ve uzun süre bozulmadan aynı şekilde kalabilirler. Saten, Medine ipeği ve polyester gibi eşarp ve şal kumaşları kayganlığıyla bilinir. Peki hangi eşarp kaymaz? Kaymayan başörtü kumaşları hangileridir?

Hangi Başörtüsü Kaymaz?

Tesettüre alışma sürecinde olanlar ve rahatlığından ödün vermek istemeyen tesettürlü hanımlar başta olmak üzere birçok kadın “Hangi başörtüsü kaymaz?” sorusuna cevap arar. Bir başörtü ne kadar güzel görünürse görünsün, eğer sürekli kayarak rahatsızlık veriyorsa gününüzü kabusa çevirebilir. Bu nedenle her tesettürlü kadının kaymaya yol açmayan kumaş türleri hakkında bilgi sahibi olması ve eşarp alışverişi yaparken bu noktayı dikkate alması gerekir. Kaymayan eşarp kumaşlarıda çoğu müşteri tarafından eşarp satın alırken dikkat edilen kriterlerden biridir.

Renk, uzunluk ve desenden sonra şal ve eşarp satın alınırken göz önünde bulundurulan unsurlardan biri uygun kumaşın seçilmesidir. Kumaş seçiminde kalite ve kalınlığa ek olarak kumaşın kayganlığı da göz önünde bulundurulmalıdır. “Hangi şal kaymaz?” sorusuna cevap olarak verilebilecek kaymayan başörtü çeşitlerini aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür.

Rayon Eşarp

İpek eşarp ve şal kumaşları ile parlaklığı yönünden benzerlik gösteriyor olsa da rayon eşarplar kaymayan ve şekli kolayca bozulmayan özellikleri ile bilinirler. Viskon olarak da bilinen rayon eşarplar hafif, yumuşak ve sık dokulu yapıları ile günlük yaşantıda rahatlıkla tercih edilebilir.

Sandy Şal

Namaz elbisesi modellerinde sıklıkla kullanılan sandy kumaş, günlük kullanıma uygun, kaymayan şal modellerinde aranan bir kumaş çeşididir. Kolayca şekil alan yapısı ile kendinden çıtçıtlı ve iğne gerekmeden kullanılabilen eşarp ve hazır şal modellerinde de sıklıkla tercih edilir. Hazır şal modelleri, gün boyu şeklini kaybetmez ve kaymaya yol açmaz. Bu sayede tesettürlü kadınlar tarafından beğenilir ve özellikle spor tarzı benimseyenler tarafından tercih edilir.

Penye Şal

Esnek, yumuşak ve terlemeye sebep olmayan hafiflikteki dokusu ile öne çıkan penye şal çeşitleri, birçok kadın tarafından sevilerek kullanılır. Yüzün şeklini sarmalayan ve kolayca şekil alan yapısı popülerliğini arttıran başlıca olumlu özellikleri arasındadır. Zahmetsizce kullanılabilmesi ile iğne gerektirmeyen şallar kategorisinde yer alır.

Pamuklu Şal

Sağlıklı ve doğal yapısı sayesinde birçok giyim ürününde kullanılan pamuk, sıklıkla eşarp ve şal modellerinin üretiminde kullanılır. Pamuk ağırlıklı kumaşların en belirgin özellikleri ince ve terletmeyen yapılarıdır. Uzun saatler boyunca kullanılmasına olanak tanıyan nefes alan pamuk kumaşlar, yumuşak dokuları sayesinde kaymayan başörtü çeşitleri arasında yer alır.

Keten Şal

Spor giyim tarzı başta olmak üzere birçok tarza uyum sağlayan keten şal kumaşları, ağırlık hissi oluşturmayan ve dört mevsim kullanılabilen yapıdadır. Rahatlığıyla ön planda yer alan keten, günlük kombinlerde olduğu kadar, özel günlerde de kullanılabilir. Kolay şekil alması ve kaymaya yol açmaması gibi olumlu özelliklerinin yanı sıra, cildin hava almasını sağlayarak terlemeyi büyük ölçüde azaltır.

Eşarbın Kaymaması İçin Ne Yapılmalı?

Kaymayan eşarp kumaşları tercih edilerek başörtülerin kayması engellenebilse de ipek eşarplar gibi kayabilme ihtimali olan başörtülerin zaman zaman kullanılması gerekebilir. Eğer kaygan bir kumaşa sahip olmasına rağmen, eşarp ve şalın gün boyu kaymadan durmasını istiyorsanız, şu önerileri dikkate alabilirsiniz:

  • Ön kısmında şerit ve silikon bulunan kaydırmaz boneler kullanılarak başörtülerin sabit kalması sağlanabilir.
  • Toplu iğne sayısı arttırılarak eşarp ve şalların kaymasının önüne geçebilir. Başörtünün sağ ve sol yanına ek olarak başın tepe kısmının iğneyle tutturulması, kaymayı büyük ölçüde engeller.
  • Eşarbı ve boneyi bağlamadan önce, saç topuz yapıldıktan sonra üzerine saç spreyi sıkılarak başörtünün şeklini uzun süre koruması kolaylaştırılabilir.
  • Krinkıl, bürümcük ve piliseli şal türleri, kumaşları hangi türde olursa olsun, sürtünmeyi arttıran karmaşık dokuları sayesinde kaymayı büyük ölçüde engeller.

Ayrıca eşarp süngeri kullanılarak ve şalların ön kısmı katlanarak başörtülerin daha tok durması sağlanabilir. Kendinize uygun kaymayan başörtü kumaşını bulana kadar iğne gerektirmeyen şallar kullanabilirsiniz. Ayrıca çıtçıtlı hazır şal modellerinden yararlanarak tesettür giyime alışma sürecinizi kolay ve pratik hale getirebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Hangi eşarp türü kaymaz?

Kaymayan eşarp ve şal kumaşları arasında en çok bilinenleri keten, pamuk, krep, viskon, penye ve keten kumaşlardır. 

Hazır şal kullanışlı mıdır?