ÇAĞRI MERKEZİ 0850 309 30 57
1000 TL ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 309 30 57
1000 TL ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
Şifon Kumaş Nedir? Şifon Kumaş Özellikleri

Şifon Kumaş Nedir? Şifon Kumaş Özellikleri

Günümüzde oldukça popüler olan şifon kumaş, kullanıldığı giyim parçalarına şıklık ve zarafet katmaktadır. Popüler olması sebebiyle sorulan “Şifon kumaş nedir?” sorusu için farklı yapıdaki kumaşların bir araya gelmesiyle oluşan ince dokulu kumaş çeşidi yanıtı verilebilir. İnce bir yapıya sahip olması sayesinde hafif olma özelliği taşıyan bu kumaş çeşidi, tesettür başta olmak üzere birçok giyim türünde kullanılmaktadır.

Polyesterden oluşan bu kumaş türü, dayanıklı yapısı sayesinde tercih edilmektedir. Sıklıkla üst giyimde kullanılmakla birlikte alt giyimde de örnekleri görülebilir. Ayrıca tesettür giyim ve baş örtülerinde de kullanım alanı geniştir.

Şifon Kumaş Özellikleri Nelerdir?

Şifondan yapılan kumaşlar geçmişten bugüne en sık kullanılan kumaş çeşidi olarak öne çıkmaktadır. Şık bir görünüm elde etmek isteyenlerin tercihi olan bu kumaş, özellikleri bakımından da oldukça avantajlıdır.

Şifon kumaş nasıl olur?” sorusuna yanıt olarak sahip olduğu işlevsel özelliklerini örnek verebilmek mümkündür. Bu kumaşın en avantajlı özelliklerinden biri hafif ve ince bir yapıya sahip olmasıdır. Bu sayede kullanıldığı kıyafete konfor özelliğini katar. Aynı zamanda ince bir yapıya sahip olması nedeniyle yaz mevsiminde terletmez ve rahat bir kullanım sunar.

Şifon kumaş işlevsel özellikleri kadar görüntüsü ile de avantajlıdır. Şık ve zarif bir görüntüye sahip olması sayesinde tesettür abiye giyimde sıklıkla tercih edilir. Şıklığı ve rahatlığı bir arada yakalamak isteyenler, abiye şal tercihlerinde bu kumaşı ilk sıraya almaktadır.

Şifon Kumaş Çeşitleri Nelerdir?

İnce ve yarı saydam niteliği nedeniyle şifon kumaşın üzerine rahatlıkla işleme ve taşlı süsleme yapabilirsiniz. Bu özelliği sayesinde özellikle abiye şal gibi özel gün kıyafetlerinde kullanılır. Eşarp, şal gibi baş örtülerinde de kullanılan bu kumaş, terletmeyen yapısı ile sıcak yaz günleri için oldukça idealdir. Aynı zamanda farklı kumaşlar ile karıştırılarak ya da desenler eklenerek tasarlanabilir. Bunun sonucunda farklı çeşitleri ortaya çıkar ve bunlardan bazıları şöyle sıralanabilir:

  • Janjanlı
  • Desenli  
  • Renkli  
  • Polyester  
  • Sentetik  
  • Yoryo  
  • Multi  

Janjanlı şifon kumaş, en sık kullanılan kumaş türüdür. Desenli kumaş gibi özellikleri ile öne çıkan bu kumaş, diğer şifonlara göre daha ince ve parlak bir yapıya sahip olması sebebiyle tercih edilmektedir.

Şifon Kumaş Nasıl Kullanılır?

Şifon kumaşlar birçok çeşide sahiptir ve her bir çeşit farklı alanlarda kullanılır. Örnek vermek gerekirse, giyim sektöründe en çok kullanılan kumaş çeşidi janjanlı olanlardır. Aynı şekilde tesettür giyim başta olmak üzere birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Giyim dışında, ev dekorasyonu gibi alanlarda da kullanılan bu kumaşın kullanıma hazır hale gelmesi için bazı işlemlerden geçmesi gerekir.

Diğer yandan bazı durumlarda boyanması veya kesilmesi gerekebilir. Kesiminin nasıl yapıldığını öğrenmek için “Şifon kumaş nasıl kesilir?” sorusuna cevap aramak gerekecektir.

Şifondan kumaşın rengini değiştirmek için veya solmuş olan rengi daha canlı hale getirmek için boyama işlemi yapılır. “Şifon kumaş nasıl boyanır?” sorusunun yanıtı ise oldukça basittir. Her şeyden önce çeşitli şifon kumaş boyaları kullanarak boyama yapılabilir.

Şifon Kumaş Fiyatları

Şifon kumaş fiyatları, kumaşın çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Aynı zamanda bu kumaşların metre ile satıldığı düşünüldüğü zaman metre başına fiyat biçilir ve satın alınan metreye göre fiyat belirlenir.

Genel olarak bakıldığı zaman birçok kumaş çeşidine göre daha uygun fiyatlı olan kumaşlar, hem alt hem üst giyimde sıklıkla kullanılır. Uygun fiyatlı olması yönünden tercih edilen şifon kumaş, genellikle yaz aylarında tercih edilse de kış aylarında da tercih edilebilmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Şifon Kumaş Terletir mi?

İnce ve hava alabilen yapısı sayesinde terletme yapmaz ve yaz mevsiminde rahatlıkla kullanılabilir.

Şifon Kumaş Nasıl Kullanılır?